2010. október 15., péntek

Ha kultúra, akkor színház!

Sokat hallunk arról ilyen-olyan forrásból, hogy milyenek is legyünk munkaerőként, mit tegyünk a karrierünkért, stb. És ilyenkor általában arra gondolunk, hogy beszéljünk nyelveket, tudjuk használni az spss-t, vagy ne jöjjünk zavarba, ha egy állásinterjún megkérdezik, mi az a stakeholder. De van még valami, amiről sokszor elfeledkezünk, pedig igenis minden közgazdásznak szem előtt kell valamilyen szinten tartania: a műveltség. És igen, itt most az általános műveltségről beszélek, arról, hogy ne csak a tankönyveket lapozgassuk, hanem igenis néha vegyünk le a polcról egy-egy irodalmi művet is. Vagy menjünk el a színházba! Tegnap este is örömmel láttam, hogy több GTK-s arc tűnt fel a Szegedi Nemzeti Színházban a ruhatárnál, az előadás előtt.
Mert igenis, ez is hozzátartozik az üzleti életben való sikerhez, ha hiszitek, ha nem. Gondolj csak bele: ott vagy egy fontos üzleti állófogadáson, és már túlestél az udvariassági formulákon egy menő cég vezetőjével. Mit gondolsz, milyen benyomást kelt rólad, ha meg tudsz szólalni egy aktuális színházi darabbal kapcsolatban? A kérdés nyilván költői. A lényeg, hogy ne csak dolgozó gépek legyünk pályakezdőként, de mutassuk meg a munkaerőpiacnak, hogy az élet más területein is megtaláljuk az értékeket.

Noémi

2 megjegyzés:

  1. Őszinte leszek. Habár örömmel látom, hogy ilyen témák is felmerülnek a blogon, a kontextus, amibe belehelyezted a témát, számomra kicsit kifacsartnak tűnik. Kultúra, színház, könyvek - mindezt azért, hogy elismerjen a munkaerőpiac? Ezeket a dolgokat eszközzé tenni egy ilyen cél érdekében számomra igen merésznek tűnik. Én a helyetekben inkább a fenti dolgok élvezetére bátorítanék mindenkit, önmagukért, nem pedig azért, hogy egy újabb sorral bővítsük a nagybetűs Karrierhez vezető önéletrajzot.

    Persze mindez nézőpont kérdése ugye, de hát azért vannak a kommentek, hogy megdobáljuk egymást paradicsommal.

    VálaszTörlés
  2. Az alábbi linket mindenkinek ajánlom, létfontosságú infokat tartalmaz:

    http://www.youtube.com/watch?v=rBRXHyGapIk

    VálaszTörlés